U mblodh  ne qytetin e Pogradecit Komiteti Rajonal i Zhvillimit te Turizmit, nen drejtimin e Prefektit te Qarkut z. Dhori Spirollari dhe pjesmarrjen e dy ministrave z. Blendi Klosi dhe z. Eduard Shalsi. Gjate takimit u diskutuan politikat zhvillimore per turizmin si dhe mbarevajtja e deri tanishme e sezonit turistik. Vemendje te vecante kishte tema e sigurise ne plazhe si dhe monitorimi i subjekteve qe gjenerojne zhurme mbi normat e lejuara, me nje qellim te vetem: krijimin e nje ambjenti sa me te pershtatshem per pushuesit.