Prefekti i qarkut Korce, z. Dhori Spirollari organizoi nje takim me te gjithe aktoret vendore per trajtimin e problemeve social-ekonomike ne qark. Ne takim u diskutua evidentimi i personave ne nevoje, mbeshtetja e personave te vetmuar dhe menyrat per parandalimin ne kohe te dhunes ne familje. Fokusi i takimit ishte marrja e masave konkrete nga cdo institucion per parandalimin dhe minimizimin e ketyre plageve shoqerore.